Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πώς παράγεται το λάδι;

Παρακολούθησε την παρακάτω παρουσίαση και το βιντεάκι που ακολουθεί.

Η ελιά στη ζωγραφική


Ένα βιντεάκι με συλλογή από πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και ξένων ζωγράφων με θέμα την ελιά


Ελιά

 Πληροφορίες για την ελιά (κάνε κλικ στην εικόνα)

Απολιθωμένα φύλλα ελιάς





Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Το κυλικείο του σχολείου μας

Το κυλικείο μας
Σχολικός μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός του 1ου Δημ.Σχ. Παροικίας Πάρου

Άνοιξε σήμερα 16/1/2014 μετά από πολλή και χρονοβόρα προσπάθεια εκ μέρους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημ.Σχ.Παροικιάς το κυλικείο,ως δραστηριότητα του Σχολικού μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού του 1ου Δημ.Σχ.Παροικιάς Πάρου που συστάθηκε.Ο σύλλογος κατέβαλε αρκετό κόπο,χρόνο και χρήμα για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα μια από τις σημαντικές ανάγκες του σχολείου μας.Όλοι συμφωνούσαν ότι ήταν κάτι που έλειπε,και τώρα που είναι πια εδώ, είναι χρέος μας να το στηρίξουμε, αν μη τι άλλο, γιατί θα λειτουργεί προς όφελος του σχολείου,όχι μόνο γιατί θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων,αλλά και γιατί τα έσοδά του θα συμβάλλουν  στις γενικότερες ανάγκες του σχολείου.

Η ενημέρωση από το σύλλογο πριν την έναρξη της λειτουργίας του





















Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ανοίγουν τα σχολεία

8-1-2014
Οι διακοπές τελείωσαν.Είμαι σίγουρη ότι περάσατε όλοι πολύ όμορφα.
Πάρτε δυνάμεις λοιπόν για το αυριανό ξεκίνημα
Καλή χρονιά και χαρούμενο ξεκίνημα!!!

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ιανουάριος




Του Γενάρη το φεγγάρι,λάμπει  σαν μαργαριτάρι

Ο Ιανουάριος ή Γενάρης ή Καλαντάρης είναι ο πρώτος μήνας του έτους.Πήρε το όνομά του από τον Ιανό,θεό κάθε αρχής στη ρωμαϊκή μυθολογία.
Στον Ιανουάριο ο λαός μας έχει διάφορες ονομασίες, όπως Γενάρης γιατί γεννούν τα γιδοπρόβατα,ή Μεσοχείμωνας επειδή είναι ο  μέσαίος μήνας του χειμώνα,ή Μεγαλομηνάς γιατί είναι ο πρώτος μήνας του έτους και σε αντίθεση με το Φεβρουάριο που έιναι "κουτσός".
Οι αλκυονίδες μέρες του έχουν δώσει επίσης το όνομα "γελαστός " αλλά είναι επίσης γνωστός και ως "κλαδευτής" ή "καλαντάρης"από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

 Πλούσιο είναι και το εορτολόγιο του μήνα: του Αγίου Βασιλείου(την 1η) των Θεοφανίων(στις 6),του Αϊ Γιάννη(στις 7) του Αγίου Γρηγορίου (στις 25) καθώς και των Αγίου Αντωνίου(στις17) και Αγίου Αθανασίου (στις 18)

2014...

Ευχές για μια όμορφη,δημιουργική,γεμάτη υγεία και χαρά,χρονιά